GODT NYTT ÅR!

IMG_0606

Da var 2009 over, og vi er noen dagen inne i 2010. Jula har gått altfor fort synes vi, kunne gjerne vart et par uker til. Vi begynte med en Julelunsj for familie og venner den 12 desember. Emilie var i storslag, og hadde det veldig kos. Dette blir nok en årlig tradisjon. Den 16 desember fikk Emilie og jeg være med mormor på Nissefest i barnehagen. Stor stas med mange barn som ville holde Emilie, og Emilie synes det var gøy med alle nisseluene hun kunne dra i.

IMG_0267 IMG_0441

Julaften var vi her hjemme hos oss med alle besteforeldre, tante og onkel, to hunder og en katt. Var så trivelig så. IMG_0417 IMG_0607

Årests siste dag tilbragte vi hos mormor og morfar sammen med tante. Ble ikke mye søvn på Emilie da heller, er nok noen flere tenner på vei. To tenner nede i munnen dukket opp i midten av desember, og nå kommer det nok noen fler. Hun fikk sitte på armen til mormor og se på rakettene, og hun fulgte med.

På strikkefronten har det nok gått litt stille for seg siden i sommer. Har hatt litt annet å gjøre gitt. Men noe har jo blitt gjort! Har strikket litt på det store sokketepet mitt innimellom. Et par sokker har til Emilie har det også blitt. Det største vil jo være de 8 parene med selbuvotter jeg strikka nå like før jul til alle barna i barselgruppa vår. Strikket av Mor Aase Baby ull, og av mønster fra Rauma/eget hode.

barselvotter01.jpg Men nå er det et nytt år, og jeg har bestemt meg for å strikke masse i år. Mest til Emilie, men også votter, luer og sokker til resten av familien. Har begynt på klær til noen fagstriknisser nå. Har gitt bort 4 par nissebarn med klær før, men ikke laget til meg selv. Så da blir det snønisser til meg, to barn og en mor. Ikke helt ferdig enda, så jeg får blogge om de siden.

Jeg kan sy!

Ingen ekspert akkurat, men jeg fikk det til! Og Emilie har ikke klaga : ) Har ikke brukt symaskin siden 6.klasse til en patchwork pute!

meitai01

Kvelden før vi dro på ferie, satt jeg meg ned for å sy en Meitai, et bæretøy til å bære Emilie med. Kjekt å ha hu i når vi skal ut å handle f.eks. Var ikke helt sikker på om symaskinen jeg hadde ville holde, men det gikk bra. Det er jo ganske tykt med stoff jeg har brukt. Børstet bomull i seler og som stivt stoff bak. Et lag med et relativt stivt stoff inni, og en stoffbit fra “Fabel”- serien kjøpt på Ikea. Den må jo matche soverommet hennes og putene mamma har sydd i samme stoff.  Noen remser fra et fleeceteppe fungerer som polstring her og der.

Fulgte en oppskrift som du kan finne her.

På bildet er det tante som koser seg med Emilie på campingferie i Risør. Emilie koser seg hun også!

meitai02

Da har lille Emilie kommet!

Tirsdag 26 mai klokken 09.43 kom Emilie til verden på Fredrikstad Sykehus, avd B3. Hun veide 4005gr og var 52cm lang. Hodeomkrets var 36,5cm. Fødselen gikk greit, og jeg synes det gikk VELDIG fort etter at vi kom på sykehuset klokka 07 til hu var ute 09.43. Skulle nok kanskje ha dratt litt før på sykehuset ser jeg nå i ettertid. Alt jeg rakk av smertelindring var en rask dusj, og 4 sup i lystgassen. Hadde en fantastisk jordmor, Cecilie, og samboer var veldig flink med den kalde kluten. Vi dro hjem fra sykehuset torsdag 28 mai, da synes vi det holdt å være der. Deilig å komme seg hjem og bli vant til Emilie hjemme.

IMG_4204  mormorbursdag04

Selvfølgelig hadde jeg strikka et hentesett, så det måtte jeg ta på henne da vi dro. Er en oppskrift fra Dale, hefte nr 197 og oppskrift 19705. Strikka lue og jakke. Sokkene er “Saartjes Bootees”, og oppskrift finnes her.

hentesett hentesett02

Nå bare koser vi oss hjemme, og nyter de få dagene pappa har igjen hjemme før han må på jobb igjen. Emilie er en snill jente som stort sett foreløpig bare spiser og sover. Noen våkne øyeblikk innimellom hvor hun ser på oss med store øyne.

Emilie_fot Emilie_hånd

Rar katt og sokketeppe.

Etterhvert som magen min vokser (er 35 uker nå), synes jeg bare Pus blir rarere og rarere!

2009-04-24_1

2009-04-24_2 2009-04-24_3

Hun prøver å legge seg i barnevogna, klatrer opp på et nytt skap (har ALDRI klatra på møbler før), og idag la hu seg oppi esken hvor jeg har sokkegarnet mitt! Raring.. Et lite hint om at jeg er for lite i den esken for å hente garn til restegarnteppet mitt? Men det går jo fremover med det da. Strikker stadig på en ny rute eller ti. Har tilogmed kjøpt mere sokkegarn for å få litt mer variasjon på det!

2009-04-24_4     2009-04-24_5    2009-04-24_6

Mitt aller første strikkeprosjekt

Høsten 1999 hadde jeg skikkelig lyst på ordentlige Selbuvotter. Den eneste jeg kjente som strikket var mormor, og hun hadde ikke så lyst til å strikke det. Gikk i mønster osv før i tida, men akkuat da strikket hun massevis av sokker. Gode, varme mormorsokker.  Så da fant jeg en strikkeburik, gikk inn og spurte etter garn, oppskrift og pinner til Selbuvotter. Så var det hjem til ho mor med spørsmålet: “Mamma, hvordan legger jeg opp?”. Mamma viste, og jeg begynte å strikke på en minigenser som da skulle passe til en bamse jeg hadde med stoppegarn vi hadde fått til mormorsokkene. Etter noen cm med ribbestrikket kant  i mørkeblått garn og lyseblå rettstrikk med mørke lus, la jeg fra meg hele greia  og begynte på vottene. Og det gikk så bra så! Neste prosjekt etter et par votter og vanter til ble innkjøpt like før jul det året. Og det var år 2000 genseren fra Dale. Greit å gå lit fort frem i svingene synes jeg : )IMG_4698

Det aller første votteparet fant jeg igjen idag. Vottene ga jeg bort til en veldig kjekk gutt etter vår første date den 28 januar 2000. Han var jo kald på henda stakkars, og skulle gå fra Oslo S til Perminalen. Jeg skulle jo bare inn i taxi`n og rett hjem. Det er nå 9 år og 26 dager siden, og den kjekke gutten og jeg har nå vært forlovet i litt over et år og venter vårt første barn

Oppussing av gjesterommet

junior_02 junior_01

Ja her er grunnen til at vi nå må pusse opp gjesterommet. Vi venter ei lita jente den 28 mai (jordmor sa ihvertfall at det var ei jente!). Så nå er jeg 22 uker på vei, og junior har begynt å sparke meg! Einar klarte også å kjenne det igår.

Vi bor i et gammelt hus, og vi møter stadig vekk på morsomme løsninger når ting skal forandres på. Skapene har vi revet ned, og vi gjorde det samme på soverommet vegg-i-vegg sommeren 2007. Veggen mellom disse to rommene er hele 3 cm tykk, og består av to huntonittplater spikra sammen. Hele vegen rører på seg gitt! Så nå må vi igang med å byge en lettvegg også.

Taket skal dekkes med takess, og veggene males i en farge som heter Tyll. Gulvet er avrettet der skapene stod, og alt er nå klart til å lege nytt gulvbelegg.

barnerom_04 barnerom_02 barnerom_05   barnerom_06
barnerom_01 barnerom_03

Velkommen til Freia!

Før helgen var jeg med søster`n min til Jaren for å hente en valp. Ei lita søt tispe med navnet Freia. Var litt kjedelig å sitte i buret i 50 minutter på vei hjem, men hu la seg ned til slutt. Vel hjemme er det første hun gjør å tømme en liten kasse med leker som tilhører Lotte, Anita`s andre hund. Ikke mye redd nei.

freia_01

Var best å få sove i sofa`n mellom oss på kvelden, og ellers følge nøye med på hva vi gjorde ellers. Flink til å i ifra når hun ville ut, selv om det ble et par uhell inne.  freia_02

Etterhvert bar det hjem til mamma og pappa for å hilse på de, og på Lotte som haddde vært på ferie der et par dager.  Lotte var litt skeptisk, og skjønner  vel egentlig ike helt poenget med en sånn liten slitsom valp. Hu tødde opp etterhvert og ville leke, men da ble Freia litt redd. Når Freia senere ville leke, gadd ikke Lotte. Jaja.. de blir sikkert venner tilslutt.  freia_03

Ellers synes Freia det var veldig fint å sove i Kora`s gamle kurv. Bra den kan blitt tatt i bruk igjen.

Så nå venter vi bare på å få lov til å passe en av de en helg snart. Gleder meg allerede til påsken når jeg og Freia skal sitte i solveggen mens de andre går på ski!

freia_04

freia_05

Tv`n er forresten veldig spennende!

Sock Yarn Blanket

Har funnet frem sokkegarnrestene igjen, og fortsatt på Sock Yarn Blanket av Shelly Kang. Har kommet litt på vei da.. går fort når man først kommer igang! Men synes det begynner å bli litt for mange like ruter hos meg. Jeg har ikke så mange forskjellige sokkegarn rester å ta av. Kjøpte faktisk 4 nye nøster med Fabel for å få litt variasjon : )

For de som lurer, ligger mønsteret på dette teppet i bloggen til Shelly Kang her under Blankie Tutorial til høyre.

Men jeg har ikke glemt å strikke da!

Selv om bloggen sjeldent blir oppdatert.. så strikker jeg litt fordet da. Akkurat nå holder jeg på med et sjal, Anglaise. Oppskriften har jeg funnet på Yarn Over.

Jeg holder også på med en Fanakofte fra Strikk til Nøstebarn.

 

Ellers så har jeg også blitt ferdige med en del ting. Et nytt babyteppe, “Det hele kongerige” til Isabell, datteren til kusina mi. Har også ferdig et sett fra “Strikk til Nøstebarn”, med en kjole, jakke og lue str 6mnd.

 

Båttur i Vansjø

På tirsdag var jeg på båttur i Vansjø med samboer, mamma og pappa. Etter litt startproblemer (Greit å sette inn alle propper i båten FØR man setter ut båten pappa!), kom vi oss avgårde og kjørte pent unna alle skjær innover mot Storefjorden. De mørke skyene, torden, lyn og alt regnet vi så fossa ned, brydde vi oss lite om. Under E6, forbi Nesa til Nils og Elverhøy til vi var ute i Vanemsfjorden. Før vi kom til Nåløyet som hadde tatt oss til Storefjorden, hoppa vi i land på et fint sted. Vi ville ikke lenger gitt, for der så det ut som at det hølja ned, og vi ville heller være i sola. Og det var vi også, resten av kvelden.
Vi grilla pølser, bada og var på kråkesølv jakt. Er en gammel kråkesølv”gruve” der vi var. Hullet var fyllt igjen med masse vann, men man finner fortsatt litt kråkesølv rundt der.
Vi tura tilbake igjen etter noen timer, fikk opp båten på henger og kjørte hjem.