Archive for the ‘Kool-Aid’ Category

Hekta på Kool-Aid

Fra 28. mai 2007

Hippiegarn Anitagarn

Hippiegarn og Anitagarn

Sukk… Farlig det Kool Aid greiene. Måtte til å farge mere garn jeg. Været var ikke akkurat noe å skryte av i går så.
Jeg har farga Regia 4 tråds denne gangen. Ca 75 gr på hvert nøste.
“Hippiegarn”, (fordi Einar syntes det så sånn ut da det hang ute til lufting) er farga med ca en halv pose av hver av: Magic Twist Switchin Secrets, Cherry, Ice Blue Raspberry Lemonade, Grape og Lemnonade. Brukte mikroen denne gangen. Tok en ca 2 meters hank, bretta den i tre. Delte så inn i fem deler og dyppa hver deg ned i et glass med saft til vannet ble blankt. Så la jeg alt i lasagneforma vår, hellte på litt vann (så allt var fuktig) og satte det i mikroen på full guffe. 2 minutter på, 2 minutter pause, og så 2 min på full guffe igjen. Lot det avkjøle seg litt og skyllte det godt. Hang det ut etterpå.
“Anitagarnet”, (bestilt av Anita som ville ha lilla sokker) er farget med Grape Berry Splash og Slammin Strawberry Kiwi. En pose av hver her. Lagde en stor hank av dette. Ble vel 4 meter eller no. Lagde tre like deler, og dyppa to av delene i safta. Samme fremgangsmåte med mikro her.

Sukkertøy- og minisokker ferdig!

Fra 28. mai 2007

Minisokker i Opal Accapulco Voksensokker i 6 tr. Regia

Da var sukkertøysokkene mine ferdige. Gøy å strikke av noe som man har farget selv også. Lukta godt av de mens jeg strikka gitt!
Begynte på et par små sokker i går kveld. Mamma skal få for å gi bort. Gøy å strikke noe som går så fort!

Jeg har farga garn!

Fa 10. mai 2007

1. Drukne garnet 2. Blande pulver
3. Koke og trekke og farge 4. Skylle og kjøle ned
5. Tørke 6. FERDIG!

Jeg har brukt litt av Kool Aid posene mine og farga litt garn. Aldri prøvd det før, men det var moro. Og så fint som det ble tilslutt!
Jeg begynte med å surre garn fra en stol til trimsykkelen midt i stua. Ca 4meter var det vel mellom der. Jeg brukte 100gr 6 tråds Regia garn. Så knytta jeg garnet pent sammen. Synes såvidt på bilde nr 5. Så delte jeg opp garnet i fire like deler og knytta det mer sammen. (Ikke lett å forklare men.)
Garnet la jeg så i en balje med vann, og lot det bli skikkelig gjennomvått. Blanda imens Kool-Aid i 4 små norgesglass. Brukte kanskje 5 dl vann i hvert glass, og en pose med Kool-Aid i hver. Jeg brukte Ice Blue Raspberry Lemonade, Lemonade, Lemon Lime og Soarin` Strawberry Lemonade.
Satte så alle 4 norgesglass i en kjele og fyllte opp litt med vann, IKKE så det renner over i norgesglassa med saft. Klemte ut mesteparten av vannet fra garnet, forsiktig sånn at ikke garnet tvinna seg i hverandre. Så putta jeg en del av garnet i hver av de fire glassa. Og så gikk det fort! Garnet trakk til seg farge gitt! Tok kanskje et minutt eller to, så var vannet i glassa blankt, eller hvitt tåkete. Dyppa også sånn at det ikke ble noe hvitt i overgangen mellom fargene.
Så hadde jeg lest at detta skulle varmes opp, og så nesten koke en liten stund til man fikk den fargen man ville og vannet var blitt klart. Men vannet mitt var jo klart før jeg rakk å begynne å varme opp vannet! Men innbiller meg at det skal varmes opp og “kokes” litt for å binde fargen bedre eller no. Så jeg lot det “trekke” litt jeg. Kanskje ble fargen sterkere, ikke vet jeg.
Så tok jeg garnet opp fra norgesglassa og kjelen, og la det i balja igjen i kaldt vann. Skyllte det godt, og la det så ut på et håndkle. Lot det ligge der en stund før jeg hang det opp i stua igjen, mellom stolen og trimsykkelen.
Så var det å la detta tørke, og så tvinne det opp.

Detta skal bli “Sukkertøysokker” til meg selv.

Jeg har kjøpt Kool-Aid

Fra 6. mai 2007

Fikk en pakke i posten igår, med nesten 200 pakker med saftpulver fra USA. De skal visst være veldig fine å farge garn med. Fikk mange Kool-Aid og noen Flavor Aid.


Se på Kool-Aid
Har tatt av en del pakker til meg selv, og nå prøver jeg å selge de pakkene som jeg ikke trenger selv. Mamma har allerede reservert noen pakker som hun skal ha med seg på jobben i barnehagen. Servere blå, og da mener jeg BLÅ, saft til barna!
Har ikke prøvd å farge garn med dette før men, må nok prøve det snart. Lukter egentlig veldig godt av posene. Tihi