Archive for the ‘Fra gammel blog’ Category

På tide med litt nytt vel..

Fra 6. september

Aller først må jeg vise frem en liten søt orkide. En miniorkide i en liten plastpotte, kjøpt på Plantasjen. Blomstrer pent på kistebordet mitt.


Og så har jeg jo endelig blitt ferdig med en ting! TO ting faktisk!
Jeg har strikka en Mariusdress i str 1,5 år. Laget i Baby Ull, Superwash fra Gjesdal Spinneri. Den er til Emil, sønnen til en kamerat. Håper de blir glade for den. Var ganske gøy å strikke noe så lite, og som man vet er fornuftig.
Og så har jeg strikka et par barnesokker i str 22/23. De er laget i 6 tråds Regia. De blir lagt i plastkassa sammen med andre ferdige ting.Ellers har jeg en sokk ferdig, en halv selbuvott str 2 år, et halvt babyteppe i Regia Silk, 10 cm av bolen på en jakke til meg selv, 5 cm av et erme til en genser til meg selv… I det hele tatt nok å gjøre! Jaggu bra jeg skal på hyttetur i helga!

Blomster

Fra 5. juli 2007

Nå har jeg vært ute med kameraet mitt og tatt bilder av noen av blomstene mine.
Porselensblomsten er “barnebarnet” til den planta som farmor og farfar hadde hjemme hos seg. Pappa som har fiksa, så nå har søster`n min og jeg hver vår plante som kommer fra den. Et under at den lever egentlig, for jeg glemmer den innimellom.
Fuchsiaen kommer også fra pappa. Har MANGE rundtomkring. Gleder meg til de kommer med blomster alle sammen.
Neste bilde er fra appelsintreet mitt. Har jeg også fått fra pappa. Ble litt for stor hjemme hos de. Nå vokser den fint hos meg på verandan min.
Sist er det bilde av en orkide som jeg har fått til å komme med blomster for 2. gang. Morsomt. Blir spennende å se om jeg får til det på de fire andre orkideene jeg har også!

Porselensblomst Fuchsia “Gøteborgskan”
Små appelsiner Orkide

Detta skulle jeg ha gjort i noen år nå…

Fra 1. juli 2007

Og nå har jeg endelig gjort det!
Da jeg var på Rømø i Danmark for første gang i 1999, måtte jeg bare ha med meg sand hjem. For den var jo så deilig! Sanda lå hjemme i en colaflaske i en skuff under senga og ble glemt. I 2001 var jeg på Skiathos med kjæresten. Fra en strand som heter Lalaria, tok jeg med meg masse hvite små stener. For de var jo ganske fine. Så var vi på Gran Canaria i 2004, og der var det mørk sand. Og da kom jeg på noe lurt. Hva med å ta med litt sand fra hvert sted jeg er? Så kan jeg putte det i et lite glass, og hver gang jeg ser på det kan jeg tenke på hvor fint det var der. For sand er ikke sand.
Så jeg har fortsatt og ta med litt sand eller steiner fra der jeg er, når jeg husker det. Små glass har jeg funnet også. Og nå har jeg endelig fått merka de på en ordentlig måte. Har ment å gjøre det lenge, men har liksom ikke funnet på noe lur måte å gjøre det på.
Men nå er det gjort, og de står fint i vinduskarmen på kjøkkenet.

Hurra hurra!

Fra 23. juni 2007

Da var det gjort. Vi har bestilt ferie til neste år. Den 20 januar 2008 drar vi fra San Juan, Puerto Rico på cruise i 7 netter.
Vi skal reise med Carnival Cruise Line, og båten Destiny. Turen går til St. Thomas, Dominica, Barbado, St. Kitts og Den Dominikanske Republikk. Lugar har fått allerede også. 9189, med balkong og greier.
Vi har bestilt gjennom Cruiseweb
Har bestilt derfra en gang før, da vi dro fra Miami med Norwegian Sun og Norwegian Cruise Line i 2006.


Den gangen var vi i Miami 9 dager før vi dro, og var igjen to netter etter cruiset. Denne gangen har vi lyst til å dra fra Oslo til New York, være der i 4 netter, og så fly til Puerto Rico. Dra rett på cruise, og så være 6 dager i San Juan før i drar hjem igjen. Foreløpig er bare cruiset bestilt, men vi har sjekka fly og hotell. Bestiller vel snart tenker jeg. Greit å være tidlig ute

Nå er sommer`n her.

Fra 3. juni 2007

… Og jeg gjør ingenting annet enn å kose meg akurat nå. Kjøpte meg bærbar pc igår. Sitter å leker med den ute på veranda`n. Tatt bilde av blomstene mine med webkameaet som sitter på pc`n også.


En oppstammet fuchsia laget av pappa, et appelsintre med appelsiner, og så en ampel jeg var ute og kjøpte før idag. 150kr takk. Billig det ja, når de selger styggere ampler andre steder til 300kr!
Skulle vel egentlig ha oppdatert garnoversikten også.. Men det tar jeg når det blir for varmt og sitte i sola

Hekta på Kool-Aid

Fra 28. mai 2007

Hippiegarn Anitagarn

Hippiegarn og Anitagarn

Sukk… Farlig det Kool Aid greiene. Måtte til å farge mere garn jeg. Været var ikke akkurat noe å skryte av i går så.
Jeg har farga Regia 4 tråds denne gangen. Ca 75 gr på hvert nøste.
“Hippiegarn”, (fordi Einar syntes det så sånn ut da det hang ute til lufting) er farga med ca en halv pose av hver av: Magic Twist Switchin Secrets, Cherry, Ice Blue Raspberry Lemonade, Grape og Lemnonade. Brukte mikroen denne gangen. Tok en ca 2 meters hank, bretta den i tre. Delte så inn i fem deler og dyppa hver deg ned i et glass med saft til vannet ble blankt. Så la jeg alt i lasagneforma vår, hellte på litt vann (så allt var fuktig) og satte det i mikroen på full guffe. 2 minutter på, 2 minutter pause, og så 2 min på full guffe igjen. Lot det avkjøle seg litt og skyllte det godt. Hang det ut etterpå.
“Anitagarnet”, (bestilt av Anita som ville ha lilla sokker) er farget med Grape Berry Splash og Slammin Strawberry Kiwi. En pose av hver her. Lagde en stor hank av dette. Ble vel 4 meter eller no. Lagde tre like deler, og dyppa to av delene i safta. Samme fremgangsmåte med mikro her.

Sukkertøy- og minisokker ferdig!

Fra 28. mai 2007

Minisokker i Opal Accapulco Voksensokker i 6 tr. Regia

Da var sukkertøysokkene mine ferdige. Gøy å strikke av noe som man har farget selv også. Lukta godt av de mens jeg strikka gitt!
Begynte på et par små sokker i går kveld. Mamma skal få for å gi bort. Gøy å strikke noe som går så fort!

Jeg har farga garn!

Fa 10. mai 2007

1. Drukne garnet 2. Blande pulver
3. Koke og trekke og farge 4. Skylle og kjøle ned
5. Tørke 6. FERDIG!

Jeg har brukt litt av Kool Aid posene mine og farga litt garn. Aldri prøvd det før, men det var moro. Og så fint som det ble tilslutt!
Jeg begynte med å surre garn fra en stol til trimsykkelen midt i stua. Ca 4meter var det vel mellom der. Jeg brukte 100gr 6 tråds Regia garn. Så knytta jeg garnet pent sammen. Synes såvidt på bilde nr 5. Så delte jeg opp garnet i fire like deler og knytta det mer sammen. (Ikke lett å forklare men.)
Garnet la jeg så i en balje med vann, og lot det bli skikkelig gjennomvått. Blanda imens Kool-Aid i 4 små norgesglass. Brukte kanskje 5 dl vann i hvert glass, og en pose med Kool-Aid i hver. Jeg brukte Ice Blue Raspberry Lemonade, Lemonade, Lemon Lime og Soarin` Strawberry Lemonade.
Satte så alle 4 norgesglass i en kjele og fyllte opp litt med vann, IKKE så det renner over i norgesglassa med saft. Klemte ut mesteparten av vannet fra garnet, forsiktig sånn at ikke garnet tvinna seg i hverandre. Så putta jeg en del av garnet i hver av de fire glassa. Og så gikk det fort! Garnet trakk til seg farge gitt! Tok kanskje et minutt eller to, så var vannet i glassa blankt, eller hvitt tåkete. Dyppa også sånn at det ikke ble noe hvitt i overgangen mellom fargene.
Så hadde jeg lest at detta skulle varmes opp, og så nesten koke en liten stund til man fikk den fargen man ville og vannet var blitt klart. Men vannet mitt var jo klart før jeg rakk å begynne å varme opp vannet! Men innbiller meg at det skal varmes opp og “kokes” litt for å binde fargen bedre eller no. Så jeg lot det “trekke” litt jeg. Kanskje ble fargen sterkere, ikke vet jeg.
Så tok jeg garnet opp fra norgesglassa og kjelen, og la det i balja igjen i kaldt vann. Skyllte det godt, og la det så ut på et håndkle. Lot det ligge der en stund før jeg hang det opp i stua igjen, mellom stolen og trimsykkelen.
Så var det å la detta tørke, og så tvinne det opp.

Detta skal bli “Sukkertøysokker” til meg selv.

Ferdige saker.

Fra 6. mai 2007

Her kommer mer av det jeg har laget i det siste!
Det Islandske brudesjalet er laget i Mystic Alpaca fra Peru4less, VELDIG deilig garn.
Sokkene er fra Six Soks Knitalong, strikka i Regia Cotton kjøpt i Munchen.
Klutene er strikket etter mønster fra Mason Dixon. Har brukt Mor Aase Bomull her. De er veldig deilige å bruke! Gjør seg dårlig som pynt på kjøkkenet! Hint hint mamma og Anita!

Horcrux sokker Islandsk brudesjal
2stk Ballband dishclothes

Jeg har kjøpt Kool-Aid

Fra 6. mai 2007

Fikk en pakke i posten igår, med nesten 200 pakker med saftpulver fra USA. De skal visst være veldig fine å farge garn med. Fikk mange Kool-Aid og noen Flavor Aid.


Se på Kool-Aid
Har tatt av en del pakker til meg selv, og nå prøver jeg å selge de pakkene som jeg ikke trenger selv. Mamma har allerede reservert noen pakker som hun skal ha med seg på jobben i barnehagen. Servere blå, og da mener jeg BLÅ, saft til barna!
Har ikke prøvd å farge garn med dette før men, må nok prøve det snart. Lukter egentlig veldig godt av posene. Tihi