Archive for the ‘Ferie 2007’ Category

Vi har jo vært på tur!

Fra 6. juni 2007

Den 16 mai dro vi til Gardemoen og satte nesa mot Amsterdam. Vi skulle til Nederland og så til Belgia for å få med oss to forskjellige konserter.
Vi kom til Schiphol like før syv, og rakk akkurat ikke toget vi skulle ta. Men neste tog gikk en halvtime senere, så det var jo ikke noe krise. Vi fant lett toget, og hoppa på. 1 time og 15 min senere var vi i S`Hertogenbosch. Tok taxi til hotellet, litt utafor sentrum. Hotellet var kjempefint, Mövenpick hotell. Lå like ved Pettelaarse Schans, parken der den ene konserten var. En gratiskonsert fra 15-22 med mange kjente dj`er. Kjempefint hotell, fikk tilmed en badeand til å ha i badekaret :)
Tok en taxi til sentrum for å spise litt, men vi havna på en bar isteden. Der fikk vi verdens minste store øl! Stor øl = 0.33 Liter
Litt stusselig å ikke være hjemme i Norge på 17 mai, men veldig gøy å oppleve noe annet og. Var jo Kristi Himmelfartsdag, og da var det et STORT blomstermarked i byen. Med masse blomsterselgere, forskjellige korps som spillte, og masse menneser. Noen butikker var også oppe. Var i parken litt over tre. Masse mennesker, mange rare mennesker, små barn, unge og eldre. Moro. Enorm dokø, MASSE tomme plastglass på gresset, og vanskelig å hente seg en øl. Måtte gjemmom folkemengden for å komme frem. Men vi klarte det vi :) Tok en pause i seks tida for å spise på hotllet, og så var vi tilbake igjen og fikk med resten. Tilbake på hotellet måtte jeg teste badekaret.
Tok toget til Belgia og Brussel dagen etterpå. Igjen ingen problemer å finne frem med tog. Tilogmed å bytte tog gikk greit! I Brussel var det VARMT! Sleit litt med å finne hotellet også, og endte med å gå en ganske god omveg. Men vi hadde jo ikke vært der før! Utrolig fint hotell. Luksus, og billig! 4,5 stjerner til 650kr natta! Bestilt på www.hotwire.com. Fikk med oss det vanlige i Brussel. Manneken Pis, Grand Place, Belgisk sjokolade, Duvel og Kriek. Bøtta ned med regn på kvelden og natta. Men vi bare kjøpte en paraply vi.
Så bar det videre med tog til Hasselt neste dag, vi hadde jo en konsert igjen! Var i Hasselt rundt ett. En liten koselig by. Var ikke vanskelig å finne hotellet. Radisson SAS ruva over byen. Fikk et rom i 12 etasje, utrolig stilig rom! Titta litt rundt i gågatene, og bare kosa oss. Rakk å sove litt, og ta noen øl på rommet før vi igjen gikk ut. Bestemte oss for å gå til Ethias Arena, hvor vi skulle se Dj Tiesto på Elements of Life turneen hans. Showet begynte 24, men siden vi rota oss litt bort i den kinesiske hagen (det var kaninene sin feil!)fikk vi ikke med oss starten. Men vi hørte den da! Var en kjempefin konsert, masse mennesker, mye fin musikk, fint show. Vi dro derfra 0530, og skvatt litt da vi kom ut. Var jo lyst ute!
Fikk oss tre timer søvn før vi måtte opp igjen, og ta toget videre til Bussel og flyplassen der. Sov godt på flyet hjem ja!
Var en kjempefin tur, og jeg gleder meg til neste gang vi skal avgårde. Vet ikke når, men det blir helt sikkert en tur til.

Nå drar vi hjem.

Fra 19. mars 2007


Og det er like greit tror jeg. Blåser skikkelig surt her nå, og det snør. Sitter å venter på å få gå ombord i flyet. Lite å titte på her. Kjedelig. Får ta en tur til i Tax Free’n kanskje.

Siste øl`en..

Fra 18. mars 2007


Nå har vi spist middag og tatt en øl på Hofbrauhaus. Flytta oss til neste ølhall, Augustiner Bierhalle. Støynivået er litt bedre her, og øl’en like god. Vi har tilogmed fått smakt på en pretzel! Og jeg kan jo ikke dra herfra uten å spise litt Apfelstrudel med vaniljesaus. Nam. Men nå skal øl’en tømmes. Prost!

Turister!

Fra 18. mars 2007


Idag har vi vært skikkelige turister. Vært på en times sightseeingtur med buss rundt i Munchen, vært og sett på noen skatter og kronjuveler, og vært oppe i tårnet på bildet. DET var slitsomt det. 305 trappetrinn, trangt som fy. Blåste skikkelig på toppen også. Kjempefin utsikt, men ikke så langt som til alpene. Litt småtåkete. Ellers sol og deilig, bortsett fra vinden. Nå slapper vi av, før vi skal ut og spise middag og ta en siste øl eller to før vi drar hjem imorgen.

Hofbrauhaus.

Fra 17. mars 2007


Da var vi her gitt! Stenger tolv men. Ompa ompa musikk, masse halvfulle mennesker og masse liv. Sitter ved et av de mange stambordene her. Artig!

Hard Rock Cafe.

Fra 17. mars 2007


Tja.. Fullt på Hofbrauhaus. Fullt av japanske og amerikanske turister. Da blir det stedet rett ved siden av isteden! Og da var det jo ikke synd at det var Hard Rock Café! Bestilt hamburger nå. Ølglasset er allerede halvtomt. Vi tar Hofbrauhaus etterpå, minsker litt med folk der etterhvert.

Puh!

Fra 17. mars 2007


Nå er vi slitne. Gått rundt og titta i hele dag. Jaggu bra butikkene stenger fire her, og er stengt imorgen! Bildet er fra den plassen hvor Oktoberfest holdes hvert år. Der var det et stort marked nå. Nå skal vi slappe av litt på rommet, hvile bena. I kveld drar vi tilbake til Hofbrauhaus, en ølhall hvor vi var igår også. Einar spiste saurkraut! Og øl’en.. Den kom bare i liters glass!

Nå er vi her!

Fra 16. mars 2007.


Da har vi fått satt oss ned midt på Marienplatz. Øl og pizza er bestilt. Varmt her! Puh. Deilig. Skål! Og god helg!

Nå drar vi snart!

Fra 16. mars 2007


Da satt vi på Gardemoen. Spist litt mat, og nå venter vi bare på at flyet skal gå. Fått billetter uten setenr på. Hmm.. Er det riktig da? Det finner vi fort ut. Bare vi slipper å sitte innerst bakerst, så går det bra.