Archive for the ‘Selbuvotter’ Category

GODT NYTT ÅR!

IMG_0606

Da var 2009 over, og vi er noen dagen inne i 2010. Jula har gått altfor fort synes vi, kunne gjerne vart et par uker til. Vi begynte med en Julelunsj for familie og venner den 12 desember. Emilie var i storslag, og hadde det veldig kos. Dette blir nok en årlig tradisjon. Den 16 desember fikk Emilie og jeg være med mormor på Nissefest i barnehagen. Stor stas med mange barn som ville holde Emilie, og Emilie synes det var gøy med alle nisseluene hun kunne dra i.

IMG_0267 IMG_0441

Julaften var vi her hjemme hos oss med alle besteforeldre, tante og onkel, to hunder og en katt. Var så trivelig så. IMG_0417 IMG_0607

Årests siste dag tilbragte vi hos mormor og morfar sammen med tante. Ble ikke mye søvn på Emilie da heller, er nok noen flere tenner på vei. To tenner nede i munnen dukket opp i midten av desember, og nå kommer det nok noen fler. Hun fikk sitte på armen til mormor og se på rakettene, og hun fulgte med.

På strikkefronten har det nok gått litt stille for seg siden i sommer. Har hatt litt annet å gjøre gitt. Men noe har jo blitt gjort! Har strikket litt på det store sokketepet mitt innimellom. Et par sokker har til Emilie har det også blitt. Det største vil jo være de 8 parene med selbuvotter jeg strikka nå like før jul til alle barna i barselgruppa vår. Strikket av Mor Aase Baby ull, og av mønster fra Rauma/eget hode.

barselvotter01.jpg Men nå er det et nytt år, og jeg har bestemt meg for å strikke masse i år. Mest til Emilie, men også votter, luer og sokker til resten av familien. Har begynt på klær til noen fagstriknisser nå. Har gitt bort 4 par nissebarn med klær før, men ikke laget til meg selv. Så da blir det snønisser til meg, to barn og en mor. Ikke helt ferdig enda, så jeg får blogge om de siden.

Mitt aller første strikkeprosjekt

Høsten 1999 hadde jeg skikkelig lyst på ordentlige Selbuvotter. Den eneste jeg kjente som strikket var mormor, og hun hadde ikke så lyst til å strikke det. Gikk i mønster osv før i tida, men akkuat da strikket hun massevis av sokker. Gode, varme mormorsokker.  Så da fant jeg en strikkeburik, gikk inn og spurte etter garn, oppskrift og pinner til Selbuvotter. Så var det hjem til ho mor med spørsmålet: “Mamma, hvordan legger jeg opp?”. Mamma viste, og jeg begynte å strikke på en minigenser som da skulle passe til en bamse jeg hadde med stoppegarn vi hadde fått til mormorsokkene. Etter noen cm med ribbestrikket kant  i mørkeblått garn og lyseblå rettstrikk med mørke lus, la jeg fra meg hele greia  og begynte på vottene. Og det gikk så bra så! Neste prosjekt etter et par votter og vanter til ble innkjøpt like før jul det året. Og det var år 2000 genseren fra Dale. Greit å gå lit fort frem i svingene synes jeg : )IMG_4698

Det aller første votteparet fant jeg igjen idag. Vottene ga jeg bort til en veldig kjekk gutt etter vår første date den 28 januar 2000. Han var jo kald på henda stakkars, og skulle gå fra Oslo S til Perminalen. Jeg skulle jo bare inn i taxi`n og rett hjem. Det er nå 9 år og 26 dager siden, og den kjekke gutten og jeg har nå vært forlovet i litt over et år og venter vårt første barn

Sokker og votter til….Det kan man kanskje se. De er til Oscar, sønnen til en mamma`n min jobber med.Hadde lyst til å få med navnet på vottene. Og når jeg måtte tegne mitt eget mønster for å få brukt det garnet jeg ville, så måtte jeg jo prøve å fa navnet et sted også. Og det gikk jo fint det. Mønsteret er delvis tegnet utifra et mønster i Selbustrikk.Har brukt Mor Aase baby garn. Og det ble et par med hvit grunnfarge, og et par med blå bunnfarge.Også strikka jeg to par sokker i str 2 år. Et par i 6 tråds OnLine garn, og et i regia 6 tråd.Moren ble fornøyd, og jeg fikk 150 kr for jobben.