Archive for the ‘Sokker’ Category

Jeg har fått sokkedilla!

Plutselig var det gøy å strikke sokker gitt! Også går det så fort.. to par barnesokker i str 22-23 og siste halvpart av et par Rainbowsokker i ca str 38-39 strikket i løpet av en uke. (Har gjort mye annet enn å strikke også assa!)

080217-sokker.jpg

De store sokkene er strikket etter mønsteret Rainbow socks fra Magknits. De små er etter et mønster fra heftet Gøyale sokker. Alt er strikket i Opal garn på pinne 2,5. Den første store sokken ble forresten påbegynt mens jeg satt på balkongen vår på skipet Carnival Destiny mens vi lå til havn i Charlotte Amalie, St. Thomas, US Virgin Islands!

Og med alle de små restene etter alle sokkene som blir strikket, har jeg begynt på et teppe. Hvor stort det blir, eller når jeg blir ferdig, har jeg ingen anelse om. Fant oppskriften mens jeg tittet rundt på Ravelry. Oppskriften på dette teppet finner du på bloggen The Heaten Housewife. Er veldig lett å strikke, og du kan få brukt opp alle de små restene av sokkegarn.

080217-sokketeppe.jpg

 


Ferdige sokker!


Da var Rainbow sokkene fra Knitty ferdige.
De var ganske morsomme å strikke faktisk, litt annerledes. Også ble stripene litt crazy

Hadde egentlig ikke trodd at jeg ville strikke ferdig nr 2 på en stund, men så fikk jeg en forespørsel fra en editor på Ravelry om å få bruke bildet av min sokk på mønstersiden. Da var der jo nesten litt flaut å ikke få nr 2 ferdig også.

Ferdig med en sokk!
Da var jeg ferdig med en Rainbow sokk. Strikket i Opal Acapulco nr 1300. Ble alt for stor for meg, så de blir nok gitt bort til jul. Når jeg får summa meg til å strikka sokk nr 2 ferdig da vel og merke.
Men nå skal jeg begynne på et par votter til søster. Har tegna de selv. Og det tok sin tid. Men bra man har noe å gjøre i pausen på jobben. Har sett i heftet “Selbustrikk” for litt inspirasjon, men vil si det er mitt design på vottene. Blir ikke noe bilde av de før de er ferdige og gitt bort. Der er hemlige tenk!

Helg igjen..


Da var det helg igjen. Fint vær, og her sitter jeg inne og leker meg på Ravelry. Fikk nemlig en invitasjon idag, og da måtte jeg jo registrere meg med en gang. Mye å bli kjent med, og mye å prøve å få oversikt over. Men men.. Jeg har god tid jeg.

Ellers er vi hundevakt i helga. For lille Lottemor uten pels, tihi. Lotte synes det er veldig interessant med Pus. Skal helst lukte på henne hele tiden. Og hvis katten freser litt, er det jo bare å trekke seg unna, gå rundt stolen, og så prøve å lukte på den andre enden.

Strikker litt også da. Rainbow socks fra MagKnits
Strikker de i Opal Acapulco Farge 1300 og på pinne nr 2,5.


Sokker og votter til….Det kan man kanskje se. De er til Oscar, sønnen til en mamma`n min jobber med.Hadde lyst til å få med navnet på vottene. Og når jeg måtte tegne mitt eget mønster for å få brukt det garnet jeg ville, så måtte jeg jo prøve å fa navnet et sted også. Og det gikk jo fint det. Mønsteret er delvis tegnet utifra et mønster i Selbustrikk.Har brukt Mor Aase baby garn. Og det ble et par med hvit grunnfarge, og et par med blå bunnfarge.Også strikka jeg to par sokker i str 2 år. Et par i 6 tråds OnLine garn, og et i regia 6 tråd.Moren ble fornøyd, og jeg fikk 150 kr for jobben.