Archive for the ‘Alt’ Category

Da har lille Emilie kommet!

Tirsdag 26 mai klokken 09.43 kom Emilie til verden på Fredrikstad Sykehus, avd B3. Hun veide 4005gr og var 52cm lang. Hodeomkrets var 36,5cm. Fødselen gikk greit, og jeg synes det gikk VELDIG fort etter at vi kom på sykehuset klokka 07 til hu var ute 09.43. Skulle nok kanskje ha dratt litt før på sykehuset ser jeg nå i ettertid. Alt jeg rakk av smertelindring var en rask dusj, og 4 sup i lystgassen. Hadde en fantastisk jordmor, Cecilie, og samboer var veldig flink med den kalde kluten. Vi dro hjem fra sykehuset torsdag 28 mai, da synes vi det holdt å være der. Deilig å komme seg hjem og bli vant til Emilie hjemme.

IMG_4204  mormorbursdag04

Selvfølgelig hadde jeg strikka et hentesett, så det måtte jeg ta på henne da vi dro. Er en oppskrift fra Dale, hefte nr 197 og oppskrift 19705. Strikka lue og jakke. Sokkene er “Saartjes Bootees”, og oppskrift finnes her.

hentesett hentesett02

Nå bare koser vi oss hjemme, og nyter de få dagene pappa har igjen hjemme før han må på jobb igjen. Emilie er en snill jente som stort sett foreløpig bare spiser og sover. Noen våkne øyeblikk innimellom hvor hun ser på oss med store øyne.

Emilie_fot Emilie_hånd

Rar katt og sokketeppe.

Etterhvert som magen min vokser (er 35 uker nå), synes jeg bare Pus blir rarere og rarere!

2009-04-24_1

2009-04-24_2 2009-04-24_3

Hun prøver å legge seg i barnevogna, klatrer opp på et nytt skap (har ALDRI klatra på møbler før), og idag la hu seg oppi esken hvor jeg har sokkegarnet mitt! Raring.. Et lite hint om at jeg er for lite i den esken for å hente garn til restegarnteppet mitt? Men det går jo fremover med det da. Strikker stadig på en ny rute eller ti. Har tilogmed kjøpt mere sokkegarn for å få litt mer variasjon på det!

2009-04-24_4     2009-04-24_5    2009-04-24_6

Mitt aller første strikkeprosjekt

Høsten 1999 hadde jeg skikkelig lyst på ordentlige Selbuvotter. Den eneste jeg kjente som strikket var mormor, og hun hadde ikke så lyst til å strikke det. Gikk i mønster osv før i tida, men akkuat da strikket hun massevis av sokker. Gode, varme mormorsokker.  Så da fant jeg en strikkeburik, gikk inn og spurte etter garn, oppskrift og pinner til Selbuvotter. Så var det hjem til ho mor med spørsmålet: “Mamma, hvordan legger jeg opp?”. Mamma viste, og jeg begynte å strikke på en minigenser som da skulle passe til en bamse jeg hadde med stoppegarn vi hadde fått til mormorsokkene. Etter noen cm med ribbestrikket kant  i mørkeblått garn og lyseblå rettstrikk med mørke lus, la jeg fra meg hele greia  og begynte på vottene. Og det gikk så bra så! Neste prosjekt etter et par votter og vanter til ble innkjøpt like før jul det året. Og det var år 2000 genseren fra Dale. Greit å gå lit fort frem i svingene synes jeg : )IMG_4698

Det aller første votteparet fant jeg igjen idag. Vottene ga jeg bort til en veldig kjekk gutt etter vår første date den 28 januar 2000. Han var jo kald på henda stakkars, og skulle gå fra Oslo S til Perminalen. Jeg skulle jo bare inn i taxi`n og rett hjem. Det er nå 9 år og 26 dager siden, og den kjekke gutten og jeg har nå vært forlovet i litt over et år og venter vårt første barn

Oppussing av gjesterommet

junior_02 junior_01

Ja her er grunnen til at vi nå må pusse opp gjesterommet. Vi venter ei lita jente den 28 mai (jordmor sa ihvertfall at det var ei jente!). Så nå er jeg 22 uker på vei, og junior har begynt å sparke meg! Einar klarte også å kjenne det igår.

Vi bor i et gammelt hus, og vi møter stadig vekk på morsomme løsninger når ting skal forandres på. Skapene har vi revet ned, og vi gjorde det samme på soverommet vegg-i-vegg sommeren 2007. Veggen mellom disse to rommene er hele 3 cm tykk, og består av to huntonittplater spikra sammen. Hele vegen rører på seg gitt! Så nå må vi igang med å byge en lettvegg også.

Taket skal dekkes med takess, og veggene males i en farge som heter Tyll. Gulvet er avrettet der skapene stod, og alt er nå klart til å lege nytt gulvbelegg.

barnerom_04 barnerom_02 barnerom_05   barnerom_06
barnerom_01 barnerom_03

Sock Yarn Blanket

Har funnet frem sokkegarnrestene igjen, og fortsatt på Sock Yarn Blanket av Shelly Kang. Har kommet litt på vei da.. går fort når man først kommer igang! Men synes det begynner å bli litt for mange like ruter hos meg. Jeg har ikke så mange forskjellige sokkegarn rester å ta av. Kjøpte faktisk 4 nye nøster med Fabel for å få litt variasjon : )

For de som lurer, ligger mønsteret på dette teppet i bloggen til Shelly Kang her under Blankie Tutorial til høyre.

Men jeg har ikke glemt å strikke da!

Selv om bloggen sjeldent blir oppdatert.. så strikker jeg litt fordet da. Akkurat nå holder jeg på med et sjal, Anglaise. Oppskriften har jeg funnet på Yarn Over.

Jeg holder også på med en Fanakofte fra Strikk til Nøstebarn.

 

Ellers så har jeg også blitt ferdige med en del ting. Et nytt babyteppe, “Det hele kongerige” til Isabell, datteren til kusina mi. Har også ferdig et sett fra “Strikk til Nøstebarn”, med en kjole, jakke og lue str 6mnd.

 

Båttur i Vansjø

På tirsdag var jeg på båttur i Vansjø med samboer, mamma og pappa. Etter litt startproblemer (Greit å sette inn alle propper i båten FØR man setter ut båten pappa!), kom vi oss avgårde og kjørte pent unna alle skjær innover mot Storefjorden. De mørke skyene, torden, lyn og alt regnet vi så fossa ned, brydde vi oss lite om. Under E6, forbi Nesa til Nils og Elverhøy til vi var ute i Vanemsfjorden. Før vi kom til Nåløyet som hadde tatt oss til Storefjorden, hoppa vi i land på et fint sted. Vi ville ikke lenger gitt, for der så det ut som at det hølja ned, og vi ville heller være i sola. Og det var vi også, resten av kvelden.
Vi grilla pølser, bada og var på kråkesølv jakt. Er en gammel kråkesølv”gruve” der vi var. Hullet var fyllt igjen med masse vann, men man finner fortsatt litt kråkesølv rundt der.
Vi tura tilbake igjen etter noen timer, fikk opp båten på henger og kjørte hjem.
 

  

Deilig med helg..

… og Pinsefri.

Har jobba fælt i helga da. Foran huset hadde det grodd villt med busker, blåbærlyng, brennesle og ugress. Begynte i fjor å dra opp busker og kratt. Fant litt fjellgrunn, og da måtte jeg dra opp mer for å se hvor fint fjellet var! Jeg fikk dratt opp en del da, og sprøyta for å få vekk ugresset. Gjorde ikke noe mer i fjor.. tida gikk litt fort. Tidligere i våres begynte jeg igjen, og dro opp litt mer busker som hadde overlevd fjorårets røsk. “Svigerfar” var snill å komme opp med 10 lass med jord i traktoren sin igår. Hjalp også til med å røske opp et par busker, og noen gamle trerøtter. Tok han tre minutter. Og der sto jeg i fjor og litt i år og banna og sverta og gravde for hånd! Einar og jeg spadde og raka på plass alle lassene med jord, og fikk jevnet det fint ut. Nå får vi litt større plen også.. mer for Einar å klippe!

Katten Pus gjorde som vanlig ingenting, bortsett fra å ligge oppå plantene mine og skvise de pent sammen.
Etter å ha holdt på lenge satt vi på verandan og kosa oss i vårsola. Gikk ikke inn før sola gikk ned.

Jeg har fått en ny hobby!

Men jeg har ikke bytta ut strikkinga assa.. Den har bare blit glemt et par dager nå.

Gikk til innkjøp av et 110 liters akvarium på fredag. Masse planter, litt Blåsesand fra Biltema og ti Molly fisk. 5 svarte og 5 gule. Nå står det å koser seg, og jobber med å få riktige vannverdier. Sånn etterhvert, og en 4-5 uker, skal jeg se om ikke jeg får skaffet meg noen flere fisk. Må bare få akvariumet riktig innkjørt først. Hva jeg skal ha oppi, vet jeg ikke enda. Spørs litt på hva slags vann jeg har opi der. Er ikke bare å kjøpe en fisk assa! Men mens jeg venter, leser jeg fælt på diverse forum. Venter også på å se om to av de gule Mollyene snart får yngel. De er ganske så store gitt. Kanskje jeg klarer å redde noen, så de ikke blir en god middag til resten av fiskene.

Jeg har fått sokkedilla!

Plutselig var det gøy å strikke sokker gitt! Også går det så fort.. to par barnesokker i str 22-23 og siste halvpart av et par Rainbowsokker i ca str 38-39 strikket i løpet av en uke. (Har gjort mye annet enn å strikke også assa!)

080217-sokker.jpg

De store sokkene er strikket etter mønsteret Rainbow socks fra Magknits. De små er etter et mønster fra heftet Gøyale sokker. Alt er strikket i Opal garn på pinne 2,5. Den første store sokken ble forresten påbegynt mens jeg satt på balkongen vår på skipet Carnival Destiny mens vi lå til havn i Charlotte Amalie, St. Thomas, US Virgin Islands!

Og med alle de små restene etter alle sokkene som blir strikket, har jeg begynt på et teppe. Hvor stort det blir, eller når jeg blir ferdig, har jeg ingen anelse om. Fant oppskriften mens jeg tittet rundt på Ravelry. Oppskriften på dette teppet finner du på bloggen The Heaten Housewife. Er veldig lett å strikke, og du kan få brukt opp alle de små restene av sokkegarn.

080217-sokketeppe.jpg