Mitt aller første strikkeprosjekt

Høsten 1999 hadde jeg skikkelig lyst på ordentlige Selbuvotter. Den eneste jeg kjente som strikket var mormor, og hun hadde ikke så lyst til å strikke det. Gikk i mønster osv før i tida, men akkuat da strikket hun massevis av sokker. Gode, varme mormorsokker.  Så da fant jeg en strikkeburik, gikk inn og spurte etter garn, oppskrift og pinner til Selbuvotter. Så var det hjem til ho mor med spørsmålet: “Mamma, hvordan legger jeg opp?”. Mamma viste, og jeg begynte å strikke på en minigenser som da skulle passe til en bamse jeg hadde med stoppegarn vi hadde fått til mormorsokkene. Etter noen cm med ribbestrikket kant  i mørkeblått garn og lyseblå rettstrikk med mørke lus, la jeg fra meg hele greia  og begynte på vottene. Og det gikk så bra så! Neste prosjekt etter et par votter og vanter til ble innkjøpt like før jul det året. Og det var år 2000 genseren fra Dale. Greit å gå lit fort frem i svingene synes jeg : )IMG_4698

Det aller første votteparet fant jeg igjen idag. Vottene ga jeg bort til en veldig kjekk gutt etter vår første date den 28 januar 2000. Han var jo kald på henda stakkars, og skulle gå fra Oslo S til Perminalen. Jeg skulle jo bare inn i taxi`n og rett hjem. Det er nå 9 år og 26 dager siden, og den kjekke gutten og jeg har nå vært forlovet i litt over et år og venter vårt første barn

26 Responses to “Mitt aller første strikkeprosjekt”

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam